Paras uimavaippa!
Helteet tuovat usein vesileikit mukanaan myös perheen pienimmille. Mikä sen mukavampaa on kuin puljata kuumassa ilmassa vilvoittavan veden kanssa! Uimavaippa ei välttämättä muistu mieleen ostaa juuri silloin, kun kesähelteet yllättävät. Voi myös olla, että uimavaippa tuntuu turhalta sijoitukselta, jos käyttöä ei tulekaan.
Jos kuitenkin kesäiset vesileikit houkuttelevat ja uimavaippaa ei ole, uimavaippana voi käyttää tyhjää taskuvaippaa tai pul-kuorivaippaa!
Uimavaipaksi sopii mikä tahansa sisäpinta. Sisäpinnalla ei erityisesti ole merkitystä lapsella, joka syö jo reippaasti kiinteitä ja uloste on kovempaa. Tärkeämpää on napakka istuvuus. Tähän on oiva tilaisuus vielä hyötykäyttää muuten käytöstä poistunut taskuvaippa, joka ei imujen kanssa enää istu.
Maitokakka on vaikeampaa saada pysymään vaipassa. Kuitenkin joustofroteen huokoinen pinta estänee parhaiten ulosteen leviämisen, mikäli vahinko
sattuu.
Uimavaipan ensisijainen tarkoitus on pitää kakat sisällään. Pissaa vaipat eivät pysty täysin pitämään, oli sitten kyse kertakäyttöisestä vaipasta tai kestovaipasta. Kakasta voi päästä veteen ulosteperäisiä bakteereja kuten E.colia, joka voi aiheuttaa muun muassa vatsatautia ja silmätulehduksia. Sen sijaan pissasta ei aiheudu vaaraa.
Uimavaipan voi korvata myös uimapuvulla, jossa on tiukat lahkeet.
Tässä jutussa testattiin pesuammeessa kahlailua varten äitiyspakkauksesta
tuttua Pilvi-kestovaippaa.
!HUOM! Osassa uimahalleista ja kylpylöistä uimavaipat, olivat ne sitten
kertakäyttöisiä tai kestomallisia, eivät ole sallittuja. Käytännöt vaihtelevat eri paikoissa.
Varmistathan käyttämäsi uimahallin säännöt henkilökunnalta.
Kotioloissa pienessä ammeessa puljatessa vesi on helppo vaihtaa kakkavahingon sattuessa. Sitä vastoin uimahalleissa ja kylpylöissä vesi yleensä joudutaan puhdistamaan ja vaihtamaan uimavaipasta huolimatta, ja joskus tämä tarkoittaa uintivuorojen perumista koko loppupäiväksi. Uima-altaille mentäessä tehokkain keino kakkavahingon estämisestä on välttää lapsen syöttämistä juuri ennen uintihetkeä. Pulauttelu ja kakkaamisriski on melko pieni, jos ruokailusta on aikaa vähintään 1,5 tuntia.
Hyvää kesää ja riemukkaita hetkiä vedessä!
Lue lisää:
Kestotalouspaperi – Kaunis ja kestävä vaihtoehto talouspaperille!
Oriculi – kestävä vaihtoehto vanupuikoille
Vanhasta uutta – poimi parhaat vinkit ekologisiin ompeluideoihin!